Az tehlikeli işyerlerinizin Risk Analizi ve Acil Eylem Planlarının süreleri (6 yıl) geçmiş olabilir!
Detaylı bilgi ve yardım almak için lütfen bizi arayın.
İş hijyeni ölçümü, çalışma ortamı ölçümü veya iş sağlığı ve güvenliği ölçümü olarak adlandırılan laboratuvar çalışmaları, iş yeri alanlarında noktasal veya kişisel maruziyet şeklinde gerçekleştirilen; test, ölçüm ve analiz hizmetidir.
Risk analizi esnasında, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi talebi doğrultusunda, işletmede yapılması gerekli olan iş hijyeni test, ölçüm ve analizleri belirlenir. Risk analizinden sonra, iş yerinde gerçekleştirilen keşif ile kaç noktada, kaç kişide, hangi ölçüm parametrelerinin yapılacağı tespit edilir. Keşif ve tespit, iş güvenliği uzmanı ve/veya iş yeri hekimi tarafından yapılabileceği gibi iş hijyeni konusunda yetkili olan laboratuvarlar tarafından da yapılabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı (İSGÜM), iş hijyeni ölçüm, test ve analiz ihtiyacının belirlenmesi konusunda, yetkili laboratuvar keşfini zorunlu tutmaktadır.
Çalışanların kullanması gereken kişisel koruyucu donanımlar (KKD), iş hijyeni ölçüm, test ve analizlerinden elde edilen veriler ile iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi tarafından belirlenir. Belirlenen KKD’lerin kullanımı ile kronik meslek hastalıklarının ve ani tehlikelerin engellenmesi hedeflenir.
İş yeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı talebi doğrultusunda iş hijyeni ölçümü yenilenir.
İş hijyeni ölçümü konusu ile alakalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetkili olan laboratuvarlarının raporları geçerlilik göstermektedir. Sadece akreditasyon belgesine sahip olan laboratuvarların raporları geçerlilik göstermemektedir. AEM Laboratuvarı; uzman kadrosu, teknik imkanları ve kaliteli hizmeti ile iş hijyeni ölçümü konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetkili, Türkak’tan akredite bir kuruluştur.
İş sağlığı ve güvenliğinde her ne kadar yükümlülüklerin tamamına yakını işverenlik makamına verilmiş olsa da çalışanlara da bazı yükümlülükler getirilmiştir. İşveren yükümlülükleri idari para cezaları ile bağlanmışken çalışanlara yükümlülük ihlalleri ile ilgili bir idari para cezası veya ...
DevamıTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, ekonomide düzenlemeler içeren kanun teklifine, 2018 yılı içinde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat ila 30 Nisan 2019 arasında işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanmasına ilişkin madde eklendi.
DevamıYozgatta 10 katlı bir apartmanın çatısındaki kiremitleri onaran işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışmaları dikkat çekti.
DevamıİNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu üyesi Duygu Argunşah, bu yılın ilk 8 ayında 1338 işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini, en çok ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe meydana geldiğini söyledi.
Devamıİşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Haziran ayında 18 yaşından küçük 9 işçinin de aralarında bulunduğu en az 164 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
DevamıMESS’in 121 bin çalışanı kapsayan istatistik çalışmasına göre iş kazaları 1 yılda yüzde 11 düşüş gösterdi
Devamı