Az tehlikeli işyerlerinizin Risk Analizi ve Acil Eylem Planlarının süreleri (6 yıl) geçmiş olabilir!
Detaylı bilgi ve yardım almak için lütfen bizi arayın.
30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 10 uncu maddesine göre işverenler, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlamakla yükümlüdür.
Ayrıca, 20.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 20.02.2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesi gereğince; işverenler, işyerinde bulunan, kullanılan veya herhangi bir şekilde işlem gören maddelerin ve çalışma ortam koşullarının tehlikelerinden, zararlı etkilerinden çalışanları korumak zorundadır. Güvenli bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla çalışma ortamındaki kişisel maruziyetlere veya çalışma ortamına yönelik fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlere yönelik ölçüm, test, analiz ve değerlendirmeleri, ön yeterlik veya yeterlik belgesini haiz laboratuvarlara yaptırmakla yükümlüdür. Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan bütün iş hijyeni ölçüm, test, analiz ve değerlendirme sonuçları ile ilgili kayıtlar, denetimlerde istenildiğinde gösterilmek üzere işyerinde saklanmalıdır.
İş sağlığı ve güvenliğinde her ne kadar yükümlülüklerin tamamına yakını işverenlik makamına verilmiş olsa da çalışanlara da bazı yükümlülükler getirilmiştir. İşveren yükümlülükleri idari para cezaları ile bağlanmışken çalışanlara yükümlülük ihlalleri ile ilgili bir idari para cezası veya ...
DevamıTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, ekonomide düzenlemeler içeren kanun teklifine, 2018 yılı içinde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat ila 30 Nisan 2019 arasında işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanmasına ilişkin madde eklendi.
DevamıYozgatta 10 katlı bir apartmanın çatısındaki kiremitleri onaran işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışmaları dikkat çekti.
DevamıİNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu üyesi Duygu Argunşah, bu yılın ilk 8 ayında 1338 işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini, en çok ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe meydana geldiğini söyledi.
Devamıİşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Haziran ayında 18 yaşından küçük 9 işçinin de aralarında bulunduğu en az 164 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
DevamıMESS’in 121 bin çalışanı kapsayan istatistik çalışmasına göre iş kazaları 1 yılda yüzde 11 düşüş gösterdi
Devamı